viernes, 26 de octubre de 2007

Josep Sabaté, al Certamen de Jóvenes Investigadores

El curs passat, en Josep Sabaté, un exalumne del centre, va presentar un treball de recerca sobre l’orina, amb el qual va guanyar un premi de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC). El mateix treball va ser seleccionat per participar al XX Certamen de Jóvenes Investigadores.

Què és el Certamen?
Des de l’any 1988, l’Instituto de la Juventud (INJUVE-Ministerio de Trabajo y Asuntos Sociales) y la Dirección General de Universidades (Ministerio de Educación y Ciencia), amb la col·laboració del Consejo Superior de Investigaciones Científicas i la Universidad Politécnica de Madrid, organitzen el Certamen de Jóvenes Investigadores, l’objectiu del qual és despertar en els joves un interès per la investigació. La inscripció és lliure. De tots els treballs presentats, un jurat en tria quaranta, que són els que s’exposen al Certamen.
Els treballs seleccionats són d’alumnes de 15 a 20 anys, de tot Espanya. Com que hi ha molts nivells, a partir de l’any que ve, ja no hi deixaran participar els universitaris.
Dels quaranta alumnes que van participar a l’edició d’aquest any, uns 20 eren catalans, ja que a Catalunya el treball de recerca és obligatori en el batxillerat.

Només de la província de Girona n’hi havia dos treballs de Figueres, tres d’Olot, dos de Girona i un de Blanes.
Es donen cinc tipus de premis: 6000 €, 5000 €, 3000 €, 1000 € i una estada a una seu del Centre Superior d’ Investigacions Científiques (CSIC).
A en Josep Sabaté, li van donar un accèssit de 1000 €. No és un dels millors premis, però val la pena participar-hi!

Georgina Duñó, Tania Mariages

No hay comentarios: